Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, στο καρπούζι, στην παπάγια και στα ροζ γκρέιπφρουτ.
Σύσταση Τροφίμων
Αντιοξειδωτικά και ποιότητα σπέρματος σε ηλικιωμένους άνδρες
Μια διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες ορισμένων βιταμινών και μετάλλων σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος συγκριτικά με μια φτωχή σε αυτά διατροφή.
Τεχνικές για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου
Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την επιβίωσή μας.
Τι είναι τα φλαβονοειδή;
Τα φλαβονοειδή είναι πολυφαινολικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες για το χρώμα των καρπών και των ανθέων.
Λιποδιαλυτές βιταμίνες: ποιος ο ρόλος τους, πού βρίσκονται και τι προκαλεί η έλλειψη τους
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή και τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.
Οι υδατάνθρακες στη διατροφή μας
Υδατάνθρακες, ένα θρεπτικό συστατικό που έχει στοχοποιηθεί όσο κανένα άλλο!
Φυτικές ίνες και υγεία
Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες αποτελούν τις ουσίες εκείνες της διατροφής οι οποίες δεν μπορούν να πεφθούν από τον οργανισμό μας και διέρχονται ανέπαφες διαμέσω του γαστρεντερικού συστήματος.