Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες περιλαμβάνουν μαύρη σοκολάτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό,τι εκείνων που δεν περιέχεται στη διατροφή τους.
Σύσταση Τροφίμων
Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη διάφορων νοσημάτων!
Οι έντονες βροχοπτώσεις και το κρύο αποδυναμώνουν ιδιαίτερα το σώμα μας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Φρουκτόζη και μεταβολική υγεία
Η φρουκτόζη έχει περάσει προσφάτως από λεπτομερή εξέταση σχετικά με την επίδρασή της σε μεταβολικούς δείκτες υγείας.
Λιπαρά οξέα: μύθοι και αλήθειες
Συνεχώς ακούμε ότι η διατροφή που κάνουμε πρέπει να είναι χαμηλή σε λιπαρά.
Σοκολάτα ένα λειτουργικό τρόφιμο?
Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει.
Κερκετίνη (Quercetin): Πού τη βρίσκουμε και τι προσφέρει στην υγεία μας
Η κερκετίνη ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή.
Βιταμίνη Κ: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή για τον πρωταρχικό ρόλο της στην πήξη του αίματος.