Είναι αλήθεια πως τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα τροφογενών δηλητηριάσεων, δηλαδή δηλητηριάσεων που οφείλονται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα τρόφιμα.
Ασφάλεια & Τεχνολογία Τροφίμων
Στέβια η γλυκαντική της χιλιετίας
Ως γλυκαντικά ή γλυκαντικές ύλες χαρακτηρίζονται πρόσθετες ουσίες φυσικές ή συνθετικής προέλευσης.
Η διάρκεια διατήρησης των τροφίμων και η σημασία της για τους καταναλωτές
Η διάρκεια διατήρησης ενός τροφίμου είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί το τρόφιμο να διατηρηθεί υπό τις αναγραφόμενες συνθήκες αποθήκευσης, διατηρώντας το μέγιστο της ασφάλειας και της ποιότητάς του.
Οι τροφές “αλλάζουν”: πώς θα γνωρίζετε τί τρώτε
Ίσως να μην σας προκαλέσει έκπληξη όταν ακούσετε πως η παραγωγή τροφίμων έχει αλλάξει δραστικά από τη δεκαετία του 1950.
Τι ρόλο παίζουν οι ισχυρισμοί υγείας και τα σύμβολα στη συμπεριφορά των καταναλωτών
Οι ισχυρισμοί υγείας και τα σύμβολα στις ετικέτες τροφίμων αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα τρόφιμα που αποτελούν πιο υγιεινές επιλογές.
Τροφικές δηλητηριάσεις: Βασικές κατευθυνσεις για την αποφυγή τους
Τροφικές δηλητηριάσεις είναι νοσήματα που προκαλούνται από την κατανάλωση ακατάλληλων – μολυσμένων τροφίμων ή νερού.
Στέβια: Απόλαυση χωρίς... θερμίδες
Δεν έχει ούτε 1 θερμίδα αν και είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη!