Sidebar

19
Κυρ, Νοε

Είναι αλήθεια πως τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα τροφογενών δηλητηριάσεων, δηλαδή δηλητηριάσεων που οφείλονται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα: Πόσα ξέρουμε για την υγιεινή των τροφίμων μας;

Ως γλυκαντικά ή γλυκαντικές ύλες χαρακτηρίζονται πρόσθετες ουσίες φυσικές ή συνθετικής προέλευσης.

Διαβάστε περισσότερα: Στέβια η γλυκαντική της χιλιετίας

Δεν έχει ούτε 1 θερμίδα αν και είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη!

Διαβάστε περισσότερα: Στέβια: Απόλαυση χωρίς... θερμίδες

Η διάρκεια διατήρησης ενός τροφίμου είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί το τρόφιμο να διατηρηθεί υπό τις αναγραφόμενες συνθήκες αποθήκευσης, διατηρώντας το μέγιστο της ασφάλειας και της ποιότητάς του.

Διαβάστε περισσότερα: Η διάρκεια διατήρησης των τροφίμων και η σημασία της για τους καταναλωτές

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή, παραλυτική νόσος που προκαλείται από την νευροτοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Βotulinum το οποίο είναι αναερόβιο Gram θετικό (+).

Διαβάστε περισσότερα: Αλλαντίαση: Μια επικίνδυνη τροφοδηλητηρίαση

Ίσως να μην σας προκαλέσει έκπληξη όταν ακούσετε πως η παραγωγή τροφίμων έχει αλλάξει δραστικά από τη δεκαετία του 1950.

Διαβάστε περισσότερα: Οι τροφές “αλλάζουν”: πώς θα γνωρίζετε τί τρώτε

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia Rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και τη Παραγουάη.

Διαβάστε περισσότερα: Ας γνωρίσουμε τη στέβια

Οι ισχυρισμοί υγείας και τα σύμβολα στις ετικέτες τροφίμων αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα τρόφιμα που αποτελούν πιο υγιεινές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα: Τι ρόλο παίζουν οι ισχυρισμοί υγείας και τα σύμβολα στη συμπεριφορά των καταναλωτών

Στις 2 Ιουνίου του 2011, η πρώτη κυρία των Η.Π.Α. παρουσίασε το νέο σύμβολο υγιεινής διατροφής, το λεγόμενο my plate (το πιάτο μου).

Διαβάστε περισσότερα: "Choose my plate" διάλεξε το πιάτο σου

Τροφικές δηλητηριάσεις είναι νοσήματα που προκαλούνται από την κατανάλωση ακατάλληλων – μολυσμένων τροφίμων ή νερού.

Διαβάστε περισσότερα: Τροφικές δηλητηριάσεις: Βασικές κατευθυνσεις για την αποφυγή τους