Sidebar

31
Τρι, Μαρ

Είναι αλήθεια πως τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα τροφογενών δηλητηριάσεων, δηλαδή δηλητηριάσεων που οφείλονται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα τρόφιμα.

Ως γλυκαντικά ή γλυκαντικές ύλες χαρακτηρίζονται πρόσθετες ουσίες φυσικές ή συνθετικής προέλευσης.

Η διάρκεια διατήρησης ενός τροφίμου είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί το τρόφιμο να διατηρηθεί υπό τις αναγραφόμενες συνθήκες αποθήκευσης, διατηρώντας το μέγιστο της ασφάλειας και της ποιότητάς του.

Ίσως να μην σας προκαλέσει έκπληξη όταν ακούσετε πως η παραγωγή τροφίμων έχει αλλάξει δραστικά από τη δεκαετία του 1950.

Οι ισχυρισμοί υγείας και τα σύμβολα στις ετικέτες τροφίμων αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα τρόφιμα που αποτελούν πιο υγιεινές επιλογές.

Τροφικές δηλητηριάσεις είναι νοσήματα που προκαλούνται από την κατανάλωση ακατάλληλων – μολυσμένων τροφίμων ή νερού.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.