Sidebar

10
Πεμ, Οκτ

Ο όρος βιταμίνη Ε περιγράφει μία οικογένεια οχτώ αντιοξειδωτικών: τέσσερις τοκοφερόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-) και τέσσερις τοκοτριόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-).

Πολύ συχνά ακούμε πως οι υδατάνθρακες μας ‘κάνουν κακό’ και ότι σ’ αυτούς οφείλεται η αύξηση του σωματικού βάρους.

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του φυσιολογικού μεταβολισμού του ασβεστίου.

Πολύ συχνά στις μέρες μας ακούμε στα ΜΜΕ για μικροθρεπτικά συστατικά και χημικά στοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βιταμίνη D ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και στις στεροειδείς ορμόνες.

Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και η αλλαγή της ισορροπίας των λιπαρών οξέων στη διατροφή μας, θα μπορούσε να επιβραδύνει μια βασική βιολογική διαδικασία που συνδέεται με τη γήρανση.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.