Ο όρος βιταμίνη Ε περιγράφει μία οικογένεια οχτώ αντιοξειδωτικών: τέσσερις τοκοφερόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-) και τέσσερις τοκοτριόλες (άλφα-, βήτα-, γάμμα- και δέλτα-).
Σύσταση Τροφίμων
Οι παρεξηγημένοι υδατάνθρακες…
Πολύ συχνά ακούμε πως οι υδατάνθρακες μας ‘κάνουν κακό’ και ότι σ’ αυτούς οφείλεται η αύξηση του σωματικού βάρους.
Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του φυσιολογικού μεταβολισμού του ασβεστίου.
Μαγνήσιο & διατροφή
Πολύ συχνά στις μέρες μας ακούμε στα ΜΜΕ για μικροθρεπτικά συστατικά και χημικά στοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α είναι ένας γενικός όρος για έναν μεγάλο αριθμό ενώσεων.
Ο ρόλος της βιταμίνης D στην ψυχική υγεία και την υγεία του νευρικού συστήματος
Η βιταμίνη D ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και στις στεροειδείς ορμόνες.
Τα συμπληρώματα των ω-3 λιπαρών οξέων μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης
Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και η αλλαγή της ισορροπίας των λιπαρών οξέων στη διατροφή μας, θα μπορούσε να επιβραδύνει μια βασική βιολογική διαδικασία που συνδέεται με τη γήρανση.