Sidebar

19
Κυρ, Νοε

Νέα έρευνα αναφέρει ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως και η τακτική σωματική άσκηση πρέπει είναι αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας μας ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ τα επεξεργασμένα κρέατα και το οινόπνευμα καλό είναι να περιορίζονται.

Διαβάστε περισσότερα: Μυστική συνταγή για να κρατήσετε μακρυά τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού,  ενώ περίπου 4 στα  10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Διαβάστε περισσότερα: Παιδική Παχυσαρκία: Παράγοντες και Αντιμετώπιση

Μετά από πολλά χρόνια καχυποψίας βρέθηκε η οριστική σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στη δισφαινόλη-Α και του αυτισμού. 

Διαβάστε περισσότερα: Επιστήμονες βρήκαν τη σχέση μεταξύ της δισφαινόλης-Α και αυτισμού

Η παχυσαρκία που χαρακτηρίζεται από κοιλιακή εναπόθεση λίπους αποκαλείται «ανδρογενής» παχυσαρκία ή ανδρικού τύπου.

Διαβάστε περισσότερα: Ανδρογενής παχυσαρκία - Ανδρικού τύπου παχυσαρκία

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάποιων επιπλοκών της παχυσαρκίας φαίνεται να έχει, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, το μέλι!

Διαβάστε περισσότερα: Αντίδοτο το μέλι στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Είναι γεγονός ότι πάρα πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ότι το παιδί τους είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Διαβάστε περισσότερα: Πότε ένα παιδί θεωρείται παχύσαρκο;

Ένα από τα πιο δυσοίωνα στατιστικά δεδομένα στο χώρο της παχυσαρκίας, αφορά στο ποσοστό των ατόμων που επαναπροσλάβανε βάρος, μετά από την εφαρμογή ενός προγράμματος αδυνατίσματος.

Διαβάστε περισσότερα: Τροποποίηση της διατροφικής (και όχι μόνο) συμπεριφοράς : Η απάντηση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το τι πρέπει να τρώει κανείς όταν ακολουθεί μια αγωγή που περιέχει κορτιζόνη.

Διαβάστε περισσότερα: Λήψη κορτιζόνης και διατροφή

Η τροφική δυσανεξία στο γάλα χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο γάλα και στα προϊόντα του.

Διαβάστε περισσότερα: Δυσανεξία στο γάλα