Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο αντιοξειδωτικά τα οποία εμποδίζουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.
Βιοενεργά συστατικά
Η σημασία των καροτενοειδών στην υγεία μας
Τα χρώματα που βρίσκουμε στη φύση οφείλονται σε ουσίες που ονομάζονται χρωστικές.
Β-γλυκάνες
Οι β-γλυκάνες (b-glucans) είναι φυσικοί πολυσακχαρίτες.
Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!
Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες περιλαμβάνουν μαύρη σοκολάτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό,τι εκείνων που δεν περιέχεται στη διατροφή τους.
Σοκολάτα ένα λειτουργικό τρόφιμο?
Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει.
Κερκετίνη (Quercetin): Πού τη βρίσκουμε και τι προσφέρει στην υγεία μας
Η κερκετίνη ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή.
Άλλο ρεσβερατρόλη, άλλο κόκκινο κρασί…
Η ουσία ρεσβερατρόλη, συστατικό που εκλύεται από τη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών.