Sidebar

19
Κυρ, Νοε

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο αντιοξειδωτικά τα οποία εμποδίζουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη, δύο αντιοξειδωτικοί θησαυροί

Τα χρώματα που βρίσκουμε στη φύση οφείλονται σε ουσίες που ονομάζονται χρωστικές.

Διαβάστε περισσότερα: Η σημασία των καροτενοειδών στην υγεία μας

Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία η οποία υπάρχει μέσα στο μπαχαρικό που λέγεται κουρκουμάς (turmeric).

Διαβάστε περισσότερα: Κουρκουμίνη: Το θαύμα της φύσης

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο γίνεται συζήτηση γύρω από τις θαυματουργές ιδιότητες των καυτερών πιπεριών (chili) στην αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου, αλλά και γενικότερα, στη βελτίωση της υγείας μας.

Διαβάστε περισσότερα: Αυξήστε τις καύσεις με καψαϊκίνη

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες περιλαμβάνουν μαύρη σοκολάτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό,τι εκείνων που δεν περιέχεται στη διατροφή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα «χτίζει» γερά οστά και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα: To κρασί είναι ασπίδα για την οστεοπόρωση

Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει.

Διαβάστε περισσότερα: Σοκολάτα ένα λειτουργικό τρόφιμο?

Τα φυτοχημικά είναι συστατικά τα οποία παράγουν τα φυτά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ιούς, βακτήρια ή μύκητες.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι τα φυτοχημικά;

Η κερκετίνη ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή.

Διαβάστε περισσότερα: Κερκετίνη (Quercetin): Πού τη βρίσκουμε και τι προσφέρει στην υγεία μας

Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, στο καρπούζι, στην παπάγια και στα ροζ γκρέιπφρουτ.

Διαβάστε περισσότερα: Λυκοπένιο και υγεία

Η ουσία ρεσβερατρόλη, συστατικό που εκλύεται από τη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών.

Διαβάστε περισσότερα: Άλλο ρεσβερατρόλη, άλλο κόκκινο κρασί…

Τα φλαβονοειδή είναι πολυφαινολικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες για το χρώμα των καρπών και των ανθέων.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι τα φλαβονοειδή;