Sidebar

27
Δευ, Ιαν

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο αντιοξειδωτικά τα οποία εμποδίζουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.

Τα χρώματα που βρίσκουμε στη φύση οφείλονται σε ουσίες που ονομάζονται χρωστικές.

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες περιλαμβάνουν μαύρη σοκολάτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό,τι εκείνων που δεν περιέχεται στη διατροφή τους.

Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει.

Η κερκετίνη ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.