Sidebar

19
Κυρ, Νοε

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των οστών και φαίνεται να έχει κάποια αντι-φλεγμονώδη και ανοσο-διαμορφώμενη ιδιότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Βιταμίνη D3

Η πρωτεΐνη είναι ένα μακρο-θρεπτικό συστατικό.

Διαβάστε περισσότερα: Οι 10 πιο πλούσιες τροφές σε πρωτεΐνη

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες περιλαμβάνουν μαύρη σοκολάτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό,τι εκείνων που δεν περιέχεται στη διατροφή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο αντιοξειδωτικά τα οποία εμποδίζουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη, δύο αντιοξειδωτικοί θησαυροί

 Οι έντονες βροχοπτώσεις και το κρύο αποδυναμώνουν ιδιαίτερα το σώμα μας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη διάφορων νοσημάτων!

 Ακόμα και εάν παίρνετε μία μέτρια ποσότητα βιταμίνης Β12, ίσως να είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο για γνωστική εξασθένηση από όσο πιστεύατε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα: Είστε κουρασμένοι; Μήπως δεν παίρνετε αρκετή βιταμίνη Β12;

Η φρουκτόζη έχει περάσει προσφάτως από λεπτομερή εξέταση σχετικά με την επίδρασή της σε μεταβολικούς δείκτες υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: Φρουκτόζη και μεταβολική υγεία

Τα χρώματα που βρίσκουμε στη φύση οφείλονται σε ουσίες που ονομάζονται χρωστικές.

Διαβάστε περισσότερα: Η σημασία των καροτενοειδών στην υγεία μας

Συνεχώς ακούμε ότι η διατροφή που κάνουμε πρέπει να είναι χαμηλή σε λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα: Λιπαρά οξέα: μύθοι και αλήθειες

Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει.

Διαβάστε περισσότερα: Σοκολάτα ένα λειτουργικό τρόφιμο?

Ο ρόλος των βιταμινών στην υγεία μας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο του καταναλωτικού κοινού όσο και των ερευνητών της υγείας και της διατροφής, με τη βιταμίνη C να είναι η πιο διαδεδομένη.

Διαβάστε περισσότερα: Η «δημοφιλής» βιταμίνη C.

Η κερκετίνη ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή.

Διαβάστε περισσότερα: Κερκετίνη (Quercetin): Πού τη βρίσκουμε και τι προσφέρει στην υγεία μας