Ο σίδηρος είναι θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας.
Σύσταση Τροφίμων
Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους
Ακούμε συχνά ότι οι υδατάνθρακες, είναι μια πηγή θερμίδων που θα έπρεπε να αποφεύγουμε, διότι ‘μας παχαίνουν’ ή ‘αποθηκεύονται σαν λίπος’ (συνήθης πληροφορία σε συζητήσεις στα γυμναστήρια).
Άλλο ρεσβερατρόλη, άλλο κόκκινο κρασί…
Η ουσία ρεσβερατρόλη, συστατικό που εκλύεται από τη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών.
Κουρκουμίνη: Το θαύμα της φύσης
Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία η οποία υπάρχει μέσα στο μπαχαρικό που λέγεται κουρκουμάς (turmeric).
Γλυκόζη και εγκεφαλική λειτουργία
Η γλυκόζη είναι ένα είδος σακχάρου, από το οποίο εξαρτάται ο εγκέφαλος για την παροχή «καυσίμων».
Ένα λαμπρό μέλλον για τη βιταμίνη D
Προσφάτως η βιταμίνη D κοσμεί τις επικεφαλίδες στην Ευρώπη, τονίζοντας την ανάγκη για δράση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι Ευρωπαίοι λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D.
Κάλιο και διατροφή
Το κάλιο (potassium) είναι ένα άλλο μικροθρεπτικό συστατικό που ανήκει στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων.