Τηγανίτες με καρπούζι, βασιλικό και μυζήθρα
Μερίδες: 10
Χρ. Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρ. Ψησίματος: 3 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- ½ φλ.τσαγιού γάλα
- ½ φλ.τσαγιού καρπούζι ψιλοκομμένο
- ½ φλ.τσαγιού μυζήθρα τριμμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε έναν πηχτό χυλό
Για το τηγάνισμα
- σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- μέλι, μαρμελάδα
- σουσάμι
- κανέλα
- φρούτα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το καρπούζι, τον βασιλικό, το αλάτι, την ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη και μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Τέλος ρίχνουμε την μυζήθρα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τις τηγανίτες στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές οι τηγανίτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα με στρωμένο χαρτί κουζίνας για 3 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για να τελειώσουμε τον χυλό. Σερβίρονται ζεστές με μέλι ή μαρμελάδα, σουσάμι, κανέλα και φρούτα.