Sidebar

17
Τρι, Σεπ

Λαχανικά
Typography

Ομελέτα με σπαράγγια και άγρια χόρτα

Μερίδες: 3

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

300 γρ. σπαράγγια

200 γρ. διάφορα άγρια χόρτα

6 αυγά

260 γρ. φέτα τριμμένη

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και αλάτι και τοποθετούμε μέσα τα χόρτα. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση, τα αφήνουμε για 4’.  Στραγγίζουμε και κόβουμε τα χόρτα. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια την φέτα. Ρίχνουμε τα κομμένα χόρτα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα αυγά. Όταν πήξει το μείγμα, απλώνουμε πάνω τα χόρτα, με το τυρί και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα των αυγών. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.