Δυνατό πρωινό με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
Μερίδες: 4
Υλικά
- 2 ¼ φλιτζ. νιφάδες βρώμης
- 1/3 φλιτζ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 1/3 φλιτζ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 2/3 φλιτζ. καρύδα τριμμένη
- 1/3 φλιτζ. ηλιόσπορους
- ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
- ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο, χοντροκομμένη
- 4 φλιτζ.τσαγιού ζεστό γάλα 1,5% λιπαρά
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, την καρύδα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας δύο φορές, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς, το βερίκοκο, την σοκολάτα. Σερβίρουμε με ζεστό γάλα.