Υλικά:
- 1,50 κιλό κρεμμύδια μέτρια
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο ή κ τα δύο για ποικιλία
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κ.σ. τοματοπελτέ
- Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη
- 1 φ. δάφνης
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ( είτε ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα στα 2 ή 4 αν είναι μεγάλα ).
- Τα αχνίζουμε για 5΄, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να σιγοβράσουν.
Το φαγητό δεν θέλει νερό. Τα κρεμμύδια κ μανιτάρια βγάζουν αρκετό. Αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αφήνουμε να βράσει για 10΄ με ανοικτό καπάκι σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.