Sidebar

01
Παρ, Δεκ

Λαχανικά
Typography

Υλικά:

  • 1,50 κιλό κρεμμύδια μέτρια
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο  ή κ τα δύο για ποικιλία
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. τοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη
  • 1 φ. δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ( είτε ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα στα 2 ή 4 αν είναι μεγάλα ).
  2. Τα αχνίζουμε για 5΄, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  4. Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να σιγοβράσουν.

Το φαγητό δεν θέλει νερό. Τα κρεμμύδια κ μανιτάρια βγάζουν αρκετό. Αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αφήνουμε να βράσει για 10΄ με ανοικτό καπάκι σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.