Sidebar

16
Τετ, Οκτ

Προτείνουμε
Typography

Φτιάξτε την δική σας Nutella. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο πρωινό, σε γλυκά. Είναι πολύ νόστιμη και η υφή της θα σας εντυπωσιάσει!

Μερίδες: 2 βάζα

Θερμίδες ανά μερίδα 15γρ. (περίπου 2 κ.γλ.): 70

Χρ. Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά

  • 40 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα
  • 160 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. πλήρες γάλα
  • 60 γρ. πλήρες γάλα σε σκόνη
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο αγελαδινό
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 140 γρ. σοκολάτα γάλακτος 30% κακάο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και απλώνουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Τα ψήνουμε τα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) για 10 - 15’,  ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το πλήρες γάλα, το γάλα σε σκόνη, το μέλι και το αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και πάνω από την κατσαρόλα εφαρμόζουμε ένα μεταλλικό μπολ, ώστε να λιώσουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο μεταλλικό μπολ τις σοκολάτες, το βούτυρο, το κακάο και αφήνουμε μέχρι να λιώσουν. Μόλις οι ξηροί καρποί είναι καλά ψημένοι, τους βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, τους διπλώνουμε μέσα στην πετσέτα και τρίβουμε δυνατά για να απομακρύνουμε τυχόν φλούδες. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και να συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα. Σταματάμε ανά διαστήματα και ξύνουμε με ένα κουτάλι κάτω από τον πάτο, ώστε να γίνει καλή ομογενοποίηση.  Όταν το μείγμα είναι καλά ενσωματωμένο, προσθέτουμε το θερμό μίγμα του γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο καθαρά βάζα. Κλείνουμε με καπάκι και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξουν. Όταν θέλουμε την χρησιμοποιούμε σε κέικ, στο ψωμί και σε άλλες συνταγές.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.