Sidebar

19
Σαβ, Απρ

Τρόφιμα & SuperFoods
Typography

Δεν είναι μόνο το μήλο που έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες αλλά και το μάνγκο, υποστηρίζει μελέτη σύμφωνα με την οποία το εξωτικό αυτό φρούτο βοηθάει να μειωθεί η γλυκόζη του αίματος σε παχύσαρκα άτομα.

 

Συγκεκριμένα, η αμερικανική μελέτη έγινε σε 20 παχύσαρκους ενήλικες ηλικίας 20 έως 50 ετών, οι οποίοι καθημερινά και επί 12 εβδομάδες κατανάλωναν 10 γραμμάρια μάνγκο αποξηραμένο, ποσότητα ίση με μισό φρέσκο.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν ευχάριστα τους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Oklahoma και της North Carolina: «η κατανάλωση του αποξηραμένου μάνγκου, όχι μόνο δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος των ασθενών, αντιθέτως παρατηρήθηκαν πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα»

Οι ερευνητές μάλιστα τόνισαν ότι το μάνγκο αποτελεί προφανώς ένα φρούτο που συστήνεται στους παχύσαρκους ασθενείς, ωστόσο επειδή η έρευνα είχε μικρό εύρος, είναι μάλλον νωρίς για να προσδιοριστεί ποια είναι η ενδεικνυόμενη ποσότητα, είτε φρέσκου, είτε αποξηραμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση στη γλυκόζη του αίματος καταγράφηκε στους ασθενείς και των δύο φύλων, αν και στους άντρες ήταν ελαφρώς πιο αυξημένη.

Πάντως, δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή στην πίεση, τη χοληστερόλη, ούτε και μείωση βάρους ή απώλεια πόντων.

Το μάνγκο περιέχει αντιοξειδωτικά

Το «κλειδί» για τις θετικές ιδιότητες του μάνγκο είναι η μανγκιφερίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο πιθανά είναι αυτό που έχει και τη θετική επίπτωση στο σάκχαρο. Επίσης, το μάνγκο περιέχει πολλές φυτικές ίνες, που πιθανόν συντελούν στο να μειώνεται η γλυκόζη στο αίμα.

 

Mango Supplementation Improves Blood Glucose in Obese Individuals
Authors: Shirley F. Evans, Maureen Meister, Maryam Mahmood, Heba Eldoumi, Sandra Peterson, Penelope Perkins-Veazie, Stephen L. Clarke, Mark Payton, Brenda J. Smith and Edralin A. Lucas

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.