Αρκετές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί και ακόμη περισσότερες βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα σχετικά με το αν, κατά πόσο και πως ορισμένα τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.
Διατροφή & Παθολογικές Καταστάσεις
Οι πατάτες μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα
Μόλις δύο μερίδες πατάτες την ημέρα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τη σημερινή φήμη της πατάτας ως παχυντικό και ανθυγιεινό τρόφιμο.
Μπορεί η κατανάλωση σοκολάτας να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων?
Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα δεν ευχαριστούν μόνο τις αισθήσεις τους αλλά μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Δύο ισχυρά όπλα στη μάχη της Οστεοπόρωσης
Η οστική αραίωση συμβαίνει ως μέρος της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης.
Η καθημερινή κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη
Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (ιδιαίτερα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος όπως είναι τα λουκάνικα και τα αλλαντικά) αυξάνει τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενο).