Sidebar

10
Δευ, Φεβ

Αρκετές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί και ακόμη περισσότερες βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα σχετικά με το αν, κατά πόσο και πως ορισμένα τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.

Μόλις δύο μερίδες πατάτες την ημέρα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τη σημερινή φήμη της πατάτας ως παχυντικό και ανθυγιεινό τρόφιμο.

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα δεν ευχαριστούν μόνο τις αισθήσεις τους αλλά μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος  (ιδιαίτερα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος όπως είναι τα λουκάνικα και τα αλλαντικά) αυξάνει τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενο).

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.