Sidebar

16
Τετ, Οκτ

Ροφήματα
Typography

Εύκολη και πεντανόστιμη γρανίτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα ποτήρι γρανίτας φράουλα θα καλύψει τις ημερήσιες συνιστώμενες προσλήψεις σε αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 

 

Υλικά για 12 μερίδες

  1. 500 γρ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες
  2. 230 γρ. ζάχαρη
  3. 2 κουτ. σούπας ανθόμελο
  4. 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  5. 200 ml νερό
  6. 5 γρ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις φράουλες και αφαιρέστε με μυτερό μαχαίρι τα κοτσάνια. Ρίξτε τις φράουλες στο μπλέντερ και χτυπήστε τες για 3΄μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετήστε την σε χαμηλή φωτιά για 5' ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει σιρόπι. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήστε τη για 30΄να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίξτε το σιρόπι, τον πολτό φράουλα, το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα για 2΄. Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη.
  4. Στη συνέχεια, βγάζετε το μίγμα ανά 2 ώρες από την κατάψυξη και το χτυπάτε με μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3-4 φορές έτσι ώστε να έχουμε μια αφράτη όμορφη γρανίτα.

 

Χρόνος (στην κατάψυξη): 6-8 ώρες

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.