Sidebar

27
Τρι, Οκτ

Ροφήματα
Typography

Σπιτική λεμονάδα χωρίς πρόσθετα Ε, αρωματικές και γευστικές ύλες. Το λεμόνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και φλαβονοειδών, ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

Υλικάγια 2-3 ποτήρια

Εκδοχή 1

  • Χυμός από 6 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 200ml ζεστό νερό
  • 200ml κρύο νερό

Εκδοχή 2

  • Χυμός από 6 λεμόνια
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 200ml νερό ζεστό
  • 200ml κρύο νερό

Διαδικασία

 

  1. Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού και το μέλι ή τη ζάχαρη σε μια μεγάλη πυρίμαχη κανάτα. Ρίξτε 200ml ζεστό νερό και ανακατεύεστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι ή η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  2. Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού. Αραιώστε με 200 ml κρύο νερό, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη την κανάτα και βάλτε την στο ψυγείο για 6 ώρες. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας και θρυμματισμένο πάγο.
  3. Μπορείτε αντί για κρύο νερό να ρίξετε ανθρακούχο μεταλλικό νερό.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.