Σπιτική λεμονάδα χωρίς πρόσθετα Ε, αρωματικές και γευστικές ύλες. Το λεμόνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και φλαβονοειδών, ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Υλικάγια 2-3 ποτήρια
Εκδοχή 1
- Χυμός από 6 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 200ml ζεστό νερό
- 200ml κρύο νερό
Εκδοχή 2
- Χυμός από 6 λεμόνια
- Χυμός από 3 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. μέλι
- 200ml νερό ζεστό
- 200ml κρύο νερό
Διαδικασία
- Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού και το μέλι ή τη ζάχαρη σε μια μεγάλη πυρίμαχη κανάτα. Ρίξτε 200ml ζεστό νερό και ανακατεύεστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι ή η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
- Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού. Αραιώστε με 200 ml κρύο νερό, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη την κανάτα και βάλτε την στο ψυγείο για 6 ώρες. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας και θρυμματισμένο πάγο.
- Μπορείτε αντί για κρύο νερό να ρίξετε ανθρακούχο μεταλλικό νερό.