Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Τάρτες
Typography

Τραγανό μπισκότο με κρέμα από γιαούρτι και φράουλες

 

Μερίδες 10

Χρόνος προετοιμασίας 20΄

Χρόνος στο ψυγείο 2 ώρες

Υλικά

Για τη βάση:

  • 250γρ. μπισκότα τύπου digestive με σοκολάτα
  • 120γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 500γρ. ανθότυρο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 350γρ. άπαχο γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο ζελατίνης (μουλιασμένο)

Για την επικάλυψη:

  • 500γρ. φρέσκες φράουλες
  • 300γρ. μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο της φόρμας πιέζοντάς το, για να γίνει συμπαγές. Το ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα: Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ανθότυρο, το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Στραγγίζουμε με τα χέρια τη ζελατίνη και προσθέτουμε το μίγμα της στο μίγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

Για το μοντάρισμα: Αδειάζουμε το μίγμα της κρέμας πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεβράνη και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, τοποθετούμε πάνω από την κρέμα τις φρέσκες φράουλες, αφού τις έχουμε κόψει στα δύο, και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.