Τάρτα με γέμιση καραμέλα, μπανάνες και τριμμένη σοκολάτα
Υλικά
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βουτύρου ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
Για την καραμέλα
397 γρ. καραμέλα γάλακτος (έτοιμη σε κουτιά) ή την φτιάχνουμε εμείς
Για την σαντιγί
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γλ. σιρόπι καφέ
Για την διακόσμηση
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε με ένα κουτάλι την καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότο. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε, κόβουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε σιρόπι καφέ. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.