Δροσερό Cheesecake για δύσκολους επισκέπτες!!!!! Ξεκουράζει και γλυκαίνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι και όχι μόνο!!!! Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε με την γεύση του.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος στο ψυγείο: 2 ώρες
Υλικά για 8 άτομα:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive με σοκολάτα ή απλά
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. φρέσκιες φράουλες
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
- Το ψήνουμε για 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω τις φράουλες κομμένες στα 2 και περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλας που έχουμε αραιώσει με 3 κ.σ. νερό.