Sidebar

16
Δευ, Σεπ

Τάρτες
Typography

Δροσερό Cheesecake για δύσκολους επισκέπτες!!!!! Ξεκουράζει και γλυκαίνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι και όχι μόνο!!!! Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε με την γεύση του.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος στο ψυγείο: 2 ώρες

Υλικά για 8 άτομα: 

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive με σοκολάτα ή απλά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κ.σ. νερό


Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
  3. Το ψήνουμε για 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Το βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω τις φράουλες κομμένες στα 2 και περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλας που έχουμε αραιώσει με 3 κ.σ. νερό.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.