Sidebar

24
Δευ, Φεβ

Σοκολάτα
Typography

Cupcake με πλούσια γεύση σοκολάτας

Μερίδες: 10                                    

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 1 ½ βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κακάο άγλυκο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξινόγαλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

 

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για 6 λεπτά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα. Ρίχνουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά. (Μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ). Τέλος, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα τα κομάτια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε απαλά. Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcake και ρίχνουμε το μείγμα με την βοήθεια σκούπ (εργαλείο για παγωτά και cupcake). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 24 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με ότι θέλουμε. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μπάλα παγωτού όπως είναι ζεστά.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.