Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Σοκολάτα
Typography

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 25-30 λεπτά

Υλικά

3/4 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο, ψιλοκομμένη

3/4 φλιτζ. τσαγιού Nutella

1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

5 αυγά χωριστά ασπράδια και κρόκους

1 κ.γλ. σκόνη στιγμιαίου καφέ espresso

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Στη συνέχεια, στρώνουμε μια λαδόκολλα ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε τη Nutella και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη σε υψηλότερη ταχύτητα με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

 

Ρίχνουμε το ¼ της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Τοποθετούμε τη φόρμα στην προτελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-25’ έως ότου όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.