Sidebar

14
Σαβ, Σεπ

Σοκολάτα
Typography

Κέικ ψημένο σε σάλτσα σοκολάτας.

 

Μερίδες: 5

Χρ. Προετοιμασίας: 15΄

Χρ. Ψησίματος: 40-50΄

Υλικά

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 85 γρ. σκόνη κακάο
  • 85 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 σκόνη βανίλια
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 ml γάλα πλήρες

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σκόνη βανίλια
  • 100 γρ. σκόνη κακάο
  • 600 ml νερό

Εκτέλεση

Για το μείγμα σοκολάτας: Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 º C. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι & το κακάο και ρίχνετε σε κομμάτια το βούτυρο. Ανακατεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί και στρώστε το με ένα κουτάλι.

Για την σάλτσα σοκολάτας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το νερό. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να βράσει για 3΄. Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από το κέικ και ψήστε για 40-50 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γίνει σταθερή. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε για 4΄να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

 

Συμβουλή: Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το βάθος του σκεύους  που χρησιμοποιείτε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.