Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη

Μερίδες: 15

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 13 λεπτά

Υλικά

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 40 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 45ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. μπανάνα λιωμένη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια σκόνης
  • 7 γρ. κανέλα
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ .σόδα σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμη

Εκτέλεση

 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, την λευκή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) για 4', μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα ομοιογενές. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε με σήτα (κόσκινο) το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι, την βανίλια. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και της νιφάδες βρώμης. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε 2 κουταλιές και απλώστε το μείγμα σε στρογγυλό μπισκότο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Τα μπισκότα να έχουν απόσταση 3 εκ. το ένα από το άλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 13΄, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20΄. Είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.