Μπισκότα με ταχίνι
Μερίδες: 30
Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρ. Ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. ταχίνι
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- 1 κ.γλ. μαχλέπι τριμμένο
- 650γρ. αλεύρι γενικής χρήσεως
- ½ φλιτζ. φυτική κρέμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 7΄ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στην προτελευταία σχάρα για 20΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.