Sidebar

17
Τρι, Σεπ

Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Φορτωμένες με καρότο, καρύδια, μπαχαρικό για πίτα κολοκύθας και βελούδινα τυριά-κρέμα, αυτές οι μπάρες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν το αγαπημένο σας επιδόρπιο!!

 

Μερίδες: 20 μπάρες

Διατροφική Αξία

(ανά μπάρα)

Θερμίδες: 121

Λίπος: 7 γρ.

Χοληστερόλη 5 mg

Υδατάνθρακες: 12 γρ.

Φυτικές ίνες: 1 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Νάτριο: 64 mg

Υλικά

  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζ. υποκατάστατο ζάχαρης (ίσο με ½ φλιτζάνι ζάχαρη)
  • 1 ½ μπαχαρικό για πίτα κολοκύθας (βλ. συνταγή παρακάτω)*
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο καρότο
  • 3/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, ψημένα
  • 3 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. άπαχο γάλα
  • Για το μπαχαρικό για πίτα κολοκύθας
  • 1 ½ κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γλ. μπαχάρι

Για τη κρέμα τυριών

Φτιάξτε και παγώστε μια κρέμα από ελαφρά, με χαμηλά λιπαρά, τυριά (τύπου Philadelphia). Χτυπήστε 2-3 τυριά μαζί, βάλτε τα σε λαδόκολλα και μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Καλύψτε τα. Φυλάξτε τα στο ψυγείο έως 3 ημέρες.

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, που να εκτείνεται έως τις άκρες του. Ελαφρά το αλείφουμε το με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί». Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το υποκατάστατο ζάχαρης, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το καρότο, το ½ φλιτζάνι των καρυδιών, τα ασπράδια από τα αυγά, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 15-18’ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας τις άκρες του αλουμινόχαρτου, τραβάμε τις άκοπες ράβδους έξω από το ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω την αφράτη κρέμα από παγωμένα τυριά. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Κόβουμε σε 20 ομοιόμορφα κομμάτια - μπάρες.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.