Υγιεινή, νόστιμη και θρεπτική καλοκαιρινή πρόταση. Περιέχει πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. ρυζογκοφρέτες
- 40 γρ. μέλι
- 1 βανίλια σκόνη
- 200 γραμ. μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια βερίκοκο
- 300 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα ακτινίδιο, πράσινο μήλο, φράουλες, μπανάνες, βατόμουρα, μύρτιλλα
- 100 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τριμμένα
- 30 γρ καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε της ρυζογκοφρέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια, τις ρυζογκοφρέτες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης για 1΄.
- Ρίχνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για άλλο 1΄.
- Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
- Σερβίρετε σε ποτήρια ή σε μικρά γυάλινα μπολ. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής, τριμμένο μπισκότο και καρύδα.