Sidebar

20
Κυρ, Απρ

Γλυκά με Φρούτα
Typography

Εύκολη, νόστιμη και δροσερή μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με φράουλες. Οι φράουλες και η μαύρη σοκολάτα θα σας προσφέρουν ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.

 

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος παγώματος στο ψυγείο: 2 ώρες

Υλικά:

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδη
  • 125 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 4 μεγάλα αυγά

Για την διακόσμηση

  • 200 γρ. φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες

Διαδικασία

 

  1. Σε δύο ξεχωριστά μπεν μαρί ρίξτε τη σοκολάτα κουβερτούρας και τη λευκή σοκολάτα για περίπου 3΄ μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης απαλά τις σοκολάτες και αφήστε τες για 5΄ να κρυώσουν ελαφρά.
  2. Χωρίστε τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια. Προσθέστε τους 2 κρόκους αυγών σε κάθε μπολ σοκολάτας και ανακατέψτε με αυγοδάρτη για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε με μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να αφρατέψουν  και να γίνει μαρέγκα. Ρίξτε την μισή ποσότητα ασπράδι στο ένα μπολ σοκολάτας κουβερτούρας και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης απαλά για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το υπόλοιπο ασπράδι στην λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά με την σπάτουλα σιλικόνης για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. 
  3. Σε γυάλινα ποτήρια ρίξτε με κουτάλι τη μους λευκής σοκολάτας, στην συνέχεια ρίξτε τη μους σκούρης σοκολάτας και τελειώστε με μους λευκής σοκολάτας. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες και σερβίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.