Sidebar

27
Τρι, Οκτ

Γλυκά με Φρούτα
Typography

Κυδώνια ψητά με μέλι και καρύδια για μια μοναδική βραδιά. Συνοδεύονται με κρασί της επιλογής σας!!

 

Μερίδες: 4 με 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες και 30 λεπτά

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κυδώνια
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • Λίγο μέλι
  • 1 κούπα νερό
  • Κανέλα
  • Θρυμματισμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά τα κυδώνια και τρίψτε τα για να φύγει το χνούδι.
  2. Κόψτε τα στα 4 και αφαιρέστε τις καρδιές με τα κουκούτσια.
  3. Ρίξτε τα κυδώνια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψάκι ή πυρέξ σκεύος.
  4. Ρίξτε το νερό μέσα στο ταψί και πάνω από τα κυδώνια ώστε να βραχούν και να κολλήσει η ζάχαρη.
  5. Πασπαλίστε τα με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  6. Σκεπάστε το ταψάκι με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 1750 C για 1,5-2 ώρες.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο κόκκινο χρώμα του πάθους!
  8. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και σερβίρετε τα κυδώνια στα πιάτα.
  9. Περιχύστε τα κυδώνια με λίγο από το ζουμί που υπάρχει στο ταψάκι και κατόπιν ρίξτε από πάνω τους λίγο μέλι και θρυμματισμένα καρύδια.
  10. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι και κρασί της επιλογής σας.

 

Ο συνδυασμός κυδωνιών, κανέλας, καρυδιών και κρασιού βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και ξεσηκώνει τις αισθήσεις!!

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.