Κυδώνια ψητά με μέλι και καρύδια για μια μοναδική βραδιά. Συνοδεύονται με κρασί της επιλογής σας!!
Μερίδες: 4 με 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες και 30 λεπτά
Συστατικά
- 4 μεγάλα κυδώνια
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- Λίγο μέλι
- 1 κούπα νερό
- Κανέλα
- Θρυμματισμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τα κυδώνια και τρίψτε τα για να φύγει το χνούδι.
- Κόψτε τα στα 4 και αφαιρέστε τις καρδιές με τα κουκούτσια.
- Ρίξτε τα κυδώνια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψάκι ή πυρέξ σκεύος.
- Ρίξτε το νερό μέσα στο ταψί και πάνω από τα κυδώνια ώστε να βραχούν και να κολλήσει η ζάχαρη.
- Πασπαλίστε τα με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
- Σκεπάστε το ταψάκι με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 1750 C για 1,5-2 ώρες.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο κόκκινο χρώμα του πάθους!
- Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και σερβίρετε τα κυδώνια στα πιάτα.
- Περιχύστε τα κυδώνια με λίγο από το ζουμί που υπάρχει στο ταψάκι και κατόπιν ρίξτε από πάνω τους λίγο μέλι και θρυμματισμένα καρύδια.
- Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι και κρασί της επιλογής σας.
Ο συνδυασμός κυδωνιών, κανέλας, καρυδιών και κρασιού βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και ξεσηκώνει τις αισθήσεις!!