Τα μήλα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!!!! Γευστικά και θρεπτικά, μπορούν να γλυκάνουν ένα Κυριακάτικο απόγευμα.
Υλικά για 5 άτομα
- 7 μήλα ίδιου μεγέθους
- 7 κ.γλ μαύρες σταφίδες
- 7 κ.σ καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρούμι
- 1,5 κ.γλ ελαιόλαδο για κάθε μήλο
- 1/2 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 του φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι για 20 λεπτά. Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. Γεμίζουμε τα μήλα με τις σταφίδες και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε κάθε μήλο με το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε στο ταψί 1/2 φλ. νερό και ½ φλ. χυμό πορτοκάλι. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Τα σερβίρουμε με λίγη κανέλα. Απολαύστε τα!