Sidebar

06
Τετ, Νοε

Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Σουπιές με πιπεριές και κρασί

Μερίδες: 5

Χρ. Προετοιμασίας: 20΄

Χρ. Μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 5 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. πολτό ντομάτας
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 6΄ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τις πιπεριές και αφήνουμε για 4΄, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό που θα βγάλουν οι σουπιές να απορροφηθεί. Ρίχνουμε το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πολτό ντομάτας και το ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.