Sidebar

10
Πεμ, Οκτ

Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Πεσκανδρίτσα ψητή σε φύλλα συκιάς με μαραθοσαλάτα

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 4 x 150γρ. κομμάτια φιλέτα πεσκανδρίτσας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 φρέσκα φύλλα συκής, πλυμένα και στεγνωμένα,
  • Σπάγκο

Για τη σαλάτα

  • 2 βολβοί μάραθο, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, τα πράσινα φύλλα για να τα προσθέσετε στη σαλάτα
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια πεσκανδρίτσας με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε κάθε φιλέτο σε ένα φύλλο συκής. Ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα ψιλοκομμένο λουκάνικο. Προσθέτουμε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το φύλλο γύρω από το ψάρι και δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε στη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα, έτσι ώστε τα φύλλα να μην καίγονται πάρα πολύ, και ψήνουμε για 5 - 10΄ σε κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα ψάρια στο τραπέζι, ξεδιπλώνουμε κάθε φύλλο και σερβίρουμε με την σαλάτα. Τα φύλλα συκιάς δεν τα τρώμε!

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.