Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε κατσαρόλα, γάστρα ή πήλινο σκεύος. Πολύ νόστιμο και συνδυάζετε με ψητά ή βραστά λαχανικά, πουρέ, πατάτες φούρνου ή ρύζι. Ένα φαγητό που πάει με όλα.

 

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2-2 ½ ώρες

Υλικά

  • 1 κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους  (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 4 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 φλ. τσαγ. ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. Τσαγ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

  1. Κόψτε το κρέας σε  κύβους των 3 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα κομμάτια του κρέατος, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρέας σε 3 παρτίδες. Τοποθετήστε και τις 3 παρτίδες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Χαμηλώστε την φωτιά στο τηγάνι και προσθέστε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο και αφήστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίστε με αλεύρι τα λαχανικά και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Ρίξτε σιγά σιγά το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν μια βράση. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, και αδειάστε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα.
  3. Ρίξτε το κρασί στην κατσαρόλα και ανακατέψτε τα υλικά με μια κουτάλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και βάλτε την στο φούρνο. Ψήστε για 2 ½ ώρες μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό. Ανακατεύετε με την κουτάλα κάθε 40 λεπτά και προσθέστε νερό αν χρειαστεί. Αφήστε το κρέας μέχρι να είναι πολύ τρυφερό και να έχουν μείνει λίγα υγρά.
  4. Βγάλτε και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή βραστά λαχανικά.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.