Sidebar

30
Τετ, Σεπ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Το χοιρινό ψαρονέφρι προσφέρει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη με ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά. Ο συνδυασμός του με τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τα μήλα και τις πατάτες ολοκληρώνει και εμπλουτίζει θρεπτικά το συγκεκριμένο πιάτο ενώ η σάλτα σοκολάτας το απογειώνει γευστικά.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 800γρ. ψαρονέφρι
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 60γρ. ξερά δαμάσκηνα
  • 60γρ. ξερά σύκα
  • 2 μήλα (κατά προτίμηση ξινόμηλα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. γλυκού σκόνη σοκολάτας
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και αφού τις αφήσουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2.  Κατόπιν, παίρνουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 για κάθε άτομο) και τις χτυπάμε ελαφρά.
  3.  Αφού τις αλατοπιπερώσουμε, τις σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες  πατάτας και τις αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  4.  Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά - ξερά δαμάκηνα, σύκα, και μήλα – τα οποία  έχουμε κόψει σε φέτες ή σε κύβους. Τα σοτάρουμε πολύ ελαφρά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  5.  Βγάζουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά από το τηγάνι, τα τοποθετούμε στο πιάτο μας  και στη σάλτσα που έχει μείνει ρίχνουμε τη σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 4-5 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.