Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Πεντανόστιμο και μυρωδάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με τυρί, μανιτάρια και μπέικον. 

 

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30΄

Υλικά

  • 6 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. τυρί κίτρινο κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το αφαιρείτε από το τηγάνι και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σοτάρετε τα μανιτάρια και κατόπιν τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
  3. Τηγανίστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το ζωμό κοτόπουλου.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τέλος ρίχνετε το τυρί, το θυμάρι, το σκόρδο και το μπέικον στην κατσαρόλα. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε για 5-10'.
  6. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με ρύζι ή πουρέ.

 

Μπορείτε να το φτιάξετε και σε πήλινο σκεύος το οποίο θα αφήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.