Πεντανόστιμο και μυρωδάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με τυρί, μανιτάρια και μπέικον.
Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30΄
Υλικά
- 6 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 400 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250 γρ. τυρί κίτρινο κομμένο σε φέτες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το αφαιρείτε από το τηγάνι και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια και κατόπιν τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
- Τηγανίστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το ζωμό κοτόπουλου.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τέλος ρίχνετε το τυρί, το θυμάρι, το σκόρδο και το μπέικον στην κατσαρόλα. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε για 5-10'.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με ρύζι ή πουρέ.
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε πήλινο σκεύος το οποίο θα αφήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.