Sidebar

18
Τρι, Φεβ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Το πιάτο αυτό μας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από το κοτόπουλο και πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών στοιχείων από τη ντομάτα και την πάπρικα. Η πάπρικα και η ντομάτα συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε λυκοπένιο και φλαβονοειδή τα οποία συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.  

 

Χρ. προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 στήθη κοτόπουλου ή μπούτια (χωρίς κόκαλα και δέρμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 1/4 φλ.τσαγ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φ.τσαγ ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φ.τσαγ κονκασέ ντομάτας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση 

 

  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κύβους. 
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά και βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αυτό το μίγμα.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το κονκασέ ντομάτας, την πάπρικα και ότι έμεινε από το μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.