Το πιάτο αυτό μας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από το κοτόπουλο και πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών στοιχείων από τη ντομάτα και την πάπρικα. Η πάπρικα και η ντομάτα συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε λυκοπένιο και φλαβονοειδή τα οποία συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Χρ. προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 στήθη κοτόπουλου ή μπούτια (χωρίς κόκαλα και δέρμα)
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- 1/4 φλ.τσαγ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φ.τσαγ ζωμό κοτόπουλου
- 1 φ.τσαγ κονκασέ ντομάτας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κύβους.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά και βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αυτό το μίγμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το κονκασέ ντομάτας, την πάπρικα και ότι έμεινε από το μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια.