Ο μάραθος είναι πολύ καλός στην υγεία μας και έχει λιποδιαλυτές ικανότητες.
Η σαλάτες χρειάζονται φαντασία και σωστούς συνδυασμούς.
Χρ.Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- ματσάκι καρδιές μάραθου
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
- 1 αγγουράκι κοµµένο σε κύβους
- 1 φλιτζ. ραπανάκια κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
- ½ φλιτζ. καρύδια
- 2 φλιτζ. γιαούρτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- χυµός από 1 λεµόνι
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το μάραθο, κόβουμε σε κυβάκια το ξινόμηλο, το σπανάκι, τα καρύδια και τα ανακατεύουµε µε το αγγουράκι και τα ραπανάκια. Προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και βάζουµε τη σαλάτα σε βαθύ µπολ. Βάζουµε το γιαούρτι µε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και τα δουλεύουμε µε µια ξύλινη σπάτουλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουµε το µείγµα του γιαουρτιού πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.