Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Σαλάτες
Typography

Σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες

Μερίδες: 3

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
  • ½ φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 200 γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες

Εκτέλεση

 

Βάζουμε το πλιγούρι  σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15'. Το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το καρότο, την πιπεριά, το ρόδι, τα φυστίκια, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, το πλιγούρι και τις γαρίδες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.