Παντζάρια σαλάτα με τυρί και βασιλικό
Μερίδες: 3
Χρ. Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Υλικά
Για τα παντζάρια
- 18 βολβούς παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
- ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό μικρόφυλλο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τυρί
- 250 γρ τυρί cottage
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- ½ λεμόνι ξύσμα και χυμό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα παντζάρια: Βάζουμε τα παντζάρια σε ξύλο κοπής και κόβουμε σε ακανόνιστο σχήμα. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε.
Για το τυρί: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το τυρί, λίγες σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα από ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε.
Για το μοντάρισμα: Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια. Απλώνουμε το τυρί πάνω από τα παντζάρια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, και μερικά φύλλα βασιλικού. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.