Sidebar

06
Τρι, Ιουν

Σαλάτες
Typography

Παντζάρια σαλάτα με τυρί και βασιλικό

Μερίδες: 3

Χρ. Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Υλικά

Για τα παντζάρια

  • 18 βολβούς παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό μικρόφυλλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τυρί

  • 250 γρ τυρί cottage
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ½ λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα παντζάρια: Βάζουμε τα παντζάρια σε ξύλο κοπής και κόβουμε σε ακανόνιστο σχήμα. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε.

Για το τυρί: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το τυρί, λίγες σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα από ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε.

 

Για το μοντάρισμα: Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια. Απλώνουμε το τυρί πάνω από τα παντζάρια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, και μερικά φύλλα βασιλικού. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.