Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, με χαμηλή θερμιδική αξία και λίγα λιπαρά, αυτή η σαλάτα προσφέρει μοναδικές γεύσεις στον ουρανίσκο, αλλά και πολλά οφέλη στην υγεία μας!!
Μερίδες: 6
Διατροφική αξία
(ανά μερίδα)
Θερμίδες: 92
Λίπος: 5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: Λιγότερο από 1 γρ.
Υδατάνθρακες: 14 γρ.
Πρωτεΐνη: Λιγότερο από 1 γρ.
Φυτικές ίνες: 2 γρ.
Νάτριο: 9 mg
Υλικά
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
- 2 μέτρια ματσάκια ρόκα, πλυμένα και καλά κομμένα (τα χοντρά κοτσάνια αφαιρούνται)
- 2 ώριμα αχλάδια, κομμένα σε 6 φέτες το καθένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζ. τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
- 1/3 φλιτζ. καρύδια, ψημένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζ. σπόρους ροδιού (από 1 μέτριο ρόδι)
- Πράσινα φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τον χυμό λάιμ, το λάδι και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε τη ρόκα και τα αχλάδια σε ένα μπολ για σαλάτα. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα από τον χυμό λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με φέτα και καρύδια (εάν θέλουμε), ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Για μια ωραία παρουσίαση, ρίχνουμε τη σαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού.