Sidebar

01
Κυρ, Οκτ

Σαλάτες
Typography

Μία σαλάτα με ιδιαίτερες εκρήξεις γεύσεων για τον ουρανίσκο σας!!

Οι αγκινάρες, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και το ραντίτσιο, προσφέρουν στον οργανισμό πληθώρα βιταμινών, ενώ η σως με το ελαιόλαδο, το λευκό μπαλσάμικο και τον ζωμό, δίνουν σε αυτή τη σαλάτα μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι σας. Καλή σας όρεξη!

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: περίπου 15 λεπτά

Διατροφική αξία

(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 194

Πρωτεϊνη: 7γρ.

Λίπος: 15γρ.

Υδατάνθρακες: 6γρ.

Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια Champignon
  • 200 γρ. ραντίτσιο
  • 300 γρ. καρδιές αγκινάρας
  • 20 γρ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
  • 6 κ.σ. ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα ή τυρί Gruyere, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • Σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ραντίτσιο, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Ανακατεύουμε και τα δύο με τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κάπαρη να στραγγίσει και την ανακατεύουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο, το ζωμό,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας καλά και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο και με παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φλούδες.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.