Sidebar

15
Τρι, Οκτ

Light
Typography

Το σορμπέ ορίζεται ως επιδόρπιο που έχει ως βάση το νερό και τη ζάχαρη και, συνήθως, εμπλουτίζεται με χυμό ή πουρέ φρούτων.

Επειδή δεν περιέχει γάλα ή κρέμα γάλακτος, είναι χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για δίαιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστά τα φρούτα με μαύρη σοκολάτα. Έχει έντονη γεύση και είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας που προσέχουν τη γραμμή τους.

Μερίδες: 6 (Μέγεθος μερίδας: 3/4 φλιτζανιού)

Υλικά:

2 ½ φλιτζάνια νερό

1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι κακάο

90γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό.
  2. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  5. Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή να παγώσει. Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή το τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και ανά 2 ώρες το ανακατεύουμε με μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.

 

Θερμίδες: 250 kcal ανά μερίδα

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.