Sidebar

09
Τετ, Οκτ

Light
Typography

Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε την παραδοσιακή, ελληνική σαλάτα, με λιγότερες θερμίδες. Αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης A, C και μονοακόρεστων λιπαρών.

 

Υλικά για 1 βαθύ πιάτο:

  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 μέτριο αγγούρι
  • 1 μικρή πιπεριά
  • ½ ή 1 κόκκινο κρεμμύδι (ανάλογα με την προτίμησή μας)
  • 5 μαύρες ελιές
  • 60g λευκό τυρί φετα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ.σ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  2. Τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το λευκό τυρί είτε κομμένο ως ένα ορθογώνιο κομμάτι, είτε σε κύβους.
  3. Περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη.

 

Σημείωση: Μπορεί να καταναλωθεί από παραπάνω από ένα άτομο ως συνοδευτικό του γεύματος. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα 1 κουταλιά λάδι. Αν προσθέσουμε 1 ή 2 μουσκεμένα παξιμάδια ολικής άλεσης, μπορεί να καταναλωθεί ως ένα πλήρες γεύμα, είτε μεσημεριανό, είτε βραδινό από ένα άτομο.

θερμίδες: 380-400

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.