Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε την παραδοσιακή, ελληνική σαλάτα, με λιγότερες θερμίδες. Αποτελεί μία καλή πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης A, C και μονοακόρεστων λιπαρών.
Υλικά για 1 βαθύ πιάτο:
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 1/2 μέτριο αγγούρι
- 1 μικρή πιπεριά
- ½ ή 1 κόκκινο κρεμμύδι (ανάλογα με την προτίμησή μας)
- 5 μαύρες ελιές
- 60g λευκό τυρί φετα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κ.σ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το λευκό τυρί είτε κομμένο ως ένα ορθογώνιο κομμάτι, είτε σε κύβους.
- Περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη.
Σημείωση: Μπορεί να καταναλωθεί από παραπάνω από ένα άτομο ως συνοδευτικό του γεύματος. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα 1 κουταλιά λάδι. Αν προσθέσουμε 1 ή 2 μουσκεμένα παξιμάδια ολικής άλεσης, μπορεί να καταναλωθεί ως ένα πλήρες γεύμα, είτε μεσημεριανό, είτε βραδινό από ένα άτομο.
θερμίδες: 380-400