Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Προτείνουμε
Typography

Η φριτάτα είναι μια ιταλική ομελέτα με τυρί, κρέας ή λαχανικά, που ανακατεύονται με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένα μέσα σε αυτά.

Αυτή η ομελέτα είναι ένα πλούσιο πρωινό ή ένα εύκολο δείπνο.

Μερίδες: 4

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 176
  • Υδατάνθρακες: 16 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12 γρ.
  • Σύνολο λίπους: 6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.
  • Μονοακόρεστα λιπαρά: 3 γρ.
  • Χοληστερίνη: 163 mg
  • Φυτικές ίνες: 2 γρ.
  • Νάτριο: 611 mg

Υλικά

  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. φύλλα σπανάκι
  • 3 ολόκληρα αυγά, συν 4 ασπράδια αυγών
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 2 πατάτες, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • ¼ φλιτζ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι με λαβή ζεσταίνουμε ½ κουταλάκι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1’). Ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί (1-2 λεπτά). Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα ολόκληρα αυγά μαζί με τα έξτρα ασπράδια. Ρίχνουμε το ¼ κουταλάκι αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές (περίπου 4’). Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πιπεριά και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές (4 - 5‘). Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα στρώμα στο τηγάνι. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί. Μαγειρεύουμε περίπου 2 - 3’. Προσεκτικά τοποθετούμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε μέχρι η φριτάτα να γίνει καφέ (περίπου 3’). Τη βάζουμε απαλά σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.