Sidebar

15
Τρι, Οκτ

Προτείνουμε
Typography

Σαλάτα φασόλια με αβοκάντο και χυμό λάιμ

 

Μερίδες: 4

Ποσότητα: λίγο παραπάνω από 1 φλιτζάνι

Θερμίδες: 335

Λιπαρά: 11,5γρ.

Υδατάνθρακες: 47γρ.

Φυτικές ίνες: 15,5γρ.

Πρωτεΐνες: 14γρ.

Σάκχαρα: 0,4γρ.

Νάτριο: 481,6mg

Χοληστερίνη: 0mg

Υλικά

  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό ή γλυκό
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 425 γρ. κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζ. κονσερβοποιημένα ρεβύθια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 μέτριο αβοκάντο σε κύβους

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το μπούκοβο και το αλάτι μέχρι να δέσει το dressing.

 

Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια, τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε και το αβοκάντο (ευαίσθητο λαχανικό) και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην διαλυθεί.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.