Αντί να τηγανίσετε πατάτες μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την εναλλακτική- γευστική συνταγή. Οι πατάτες περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες C και B, ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό. Επιπλέον, θεωρούνται εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Οι γλυκοπατάτες είναι εξοπλισμένες με καροτενοειδή και φλαβονοειδή, τα οποία λείπουν από τις κοινές πατάτες.
Τηγανίστε σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ώστε να εισέλθουν πολλά από τα ωφέλιμα συστατικά του μέσα στις πατάτες. Αποφύγετε το καλαμποκέλαιο ή άλλα φθηνά λάδια τηγανίσματος.
Προετοιμασία: 15΄
Αναμονή: 2 ώρες
Μαγείρεμα: 7-12 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 6-7 κ.σ. λεμόνι
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το αλάτι, το αλεύρι και το λεμόνι. Σκεπάζετε τα υλικά με νερό και τα αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 5-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με ρίγανη και συνοδεύετε με ντιπ γιαουρτιού.