Sidebar

25
Πεμ, Απρ

Tips Άσκησης
Typography

Το γυμναστήριο είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα για όσους θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση και την υγεία τους. Για πολλούς ανθρώπους τα λεφτά ή δόξα δεν είναι τόσο σημαντικά πράγμα τα εν συγκρίσει με το να είναι και να φαίνονται υγιείς.


 

Αρκετές φορές όμως και για διάφορους λόγους χάνουμε τη διάθεσή μας ή το κίνητρο να διατηρήσουμε ένα συστηματικό πρόγραμμα άσκησης μέσα στις πολυάσχολες ζωές μας.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε 10 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την όρεξή σας για γυμναστική ώστε να επιτύχετε τους στόχους που έχετε βάλει στο μυαλό σας.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα προπόνησης: Εάν έχετε ένα καλά μελετημένο σχέδιο στο μυαλό, είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί από το να πηγαίνετε και να χτυπιέστε στα βάρη με τυχαία σειρά. Θα σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των στόχων σας.

Να ασκείστε τακτικά: Η επιμονή είναι ο  πιο σημαντικός παράγοντας στην γυμναστική. Χωρίς αυτήν δεν θα καταφέρετε πολλά. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο καθημερινά για τη φροντίδα του σώματός σας. Θα ανταμειφθείτε σίγουρα από αυτό.

Διαβάστε σχετικά θέματα: Υπάρχουν δεκάδες περιοδικά, εκατοντάδες βιβλία, και χιλιάδες sites που μπορούν όχι μόνο να σας συμβουλέψουν και να σας δώσουν καινούριες ιδέες, αλλά παράλληλα να σας «πορώνουν» περισσότερο!

Βρείτε παρέα: Ένας φίλος για το γυμναστήριο θα σας βοηθήσει - ακόμα κι αν δεν το ξέρει - να κρατήσετε τη διάθεσή σας για γυμναστική. Με άλλη όρεξη πηγαίνει κανείς μόνος και άλλο με μια καλή παρέα. Η ώρα θα περάσει ευχάριστα και ο ένας θα βοηθάει τον άλλο στις ασκήσεις.

Ξεκινήστε με εύκολες ασκήσεις: Δεν υπάρχει λόγος να "καείτε" από τις πρώτες κιόλας μέρες. Πάρτε το ζεστά αλλά και χαλαρά. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το αίσθημα "Κοίτα, μπορώ να το κάνω!" Επίσης, με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται και οι τραυματισμοί. Σημαντικό.

Ελέγχετε συχνά τα αποτελέσματα: Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας και να τον επικροτείτε  με κάθε νέα μικρή βελτίωση.

Κάντε αρκετές εναλλαγές: Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από την ίδια προπόνηση με τα ίδια όργανα βδομάδα τη βδομάδα. Πειραματιστείτε με διαφορετικές λαβές, ανακατέψτε τις ασκήσεις σας ή απλά αλλάξτε γυμναστήριο για να μη βαρεθείτε ποτέ!

Χαλαρώστε: Θα πρέπει να ηρεμεί το σώμα σας μετά από κάθε προπόνηση. Είναι μια φυσική διαδικασία που απαιτεί το σώμα για να αναρρώσει και να αναπτυχθεί.

Βγείτε έξω: Απολαύστε τον καθαρό αέρα της υπαίθρου. Επιλέξτε μια φορά στις τόσες να τρέξετε σε ένα βουνό, στο άλσος της πόλης ή στο χωριό των παππούδων όταν πάτε για επίσκεψη. Η επαφή με τη φύση κάνει καλό στην ψυχολογία και διώχνει το στρες.

Κρατάτε σημειώσεις: Κρατήστε σημειώσεις της προόδου σας σε ένα τετράδιο. Κιλά, μετρήσεις, ποσοστό λίπους αν κάνετε τακτικά λιπομέτρηση, τα βάρη που σηκώνετε σε κάθε άσκηση.

Τι θα φέρει η άσκηση για εσάς; Υγεία, ομορφιά, περισσότερη ενέργεια, περισσότερο πάθος για τη ζωή; Αλλά να θυμάστε, ποτέ μη πιέζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ σκληρά. Έμφαση στη σταθερή βελτίωση.

Πηγή: http://ensomati.gr/

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.