Sidebar

10
Πεμ, Οκτ

Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Μπάλες μπισκότο με ζάχαρη άχνη

 

Υλικά

  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Για το πασπάλισμα
  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει ένα άσπρο μείγμα. Μόλις το μείγμα είναι κρεμώδες, προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκάλι μαζί με το τελευταίο αυγό. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Ανακατεύουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά να πάνε σε όλη την ζύμη. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, και πλάθουμε μικρές μπάλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 20-22', μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν λίγο για περίπου 5'. Πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.