Sidebar

26
Πεμ, Νοε

Γλυκά Ζύμης
Typography

Δίπλες Ναυπλιώτικες

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.σ.ς ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 ½ κ.σ. µπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 400 ml νερό
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 200 γρ. µέλι
  • φλούδα από ½ λεµόνι, ακέρωτο
  • ½ ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Για την ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη. Ζυµώνουµε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφού ξεκουραστεί για 20 λεπτά, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με έναν πλάστη ή βέργα, λεπτό φύλλο. Με ένα πινέλο, αφαιρούμε το αλεύρι που περισσεύει. Έπειτα κόβουμε το φύλλο με ροδάκι σε μακρόστενες λωρίδες, 4x15 εκατοστά περίπου και είτε δένουμε την ζύμη σε φιόγκο, κάτι που θέλει τέχνη, είτε την τυλίγουμε σε ρολό (το προτείνουμε). Το ίδιο κάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζουµε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και µόλις κάψει, τηγανίζουµε τις δίπλες έως ότου ροδίσουν.

 

Για το σιρόπι: Σε µεγάλη κατσαρόλα και σε χαµηλή φωτιά ρίχνουµε όλα τα υλικά και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθούν το µέλι, η ζάχαρη και η γλυκόζη. Βράζουµε έως ότου δημιουργηθεί ένα λείο και γυαλιστερό σιρόπι. Με την τρυπητή κουτάλα βυθίζουμε µία µία τις δίπλες στο σιρόπι και τις αφήνουµε για 30 δευτερόλεπτα να απορροφήσουν το σιρόπι. Τις τοποθετούµε σε πιατέλα, τις περιχύνουµε µε µέλι και τις πασπαλίζουµε µε τα καρύδια.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.