Μπορείτε να σερβίρετε με μικρές φρυγανιές ή crackers με σολομό και γιαούρτι.
Μερίδες: 4
Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρ. Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Υλικά
- 25γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1 πράσο, το λευκό μέρος μόνο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 350γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
- 150γρ. πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 600ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα
Φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 - 4', μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την σελινόριζα. Σκεπάζουμε με ένα βρεγμένο φύλλο λαδόχαρτο και ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10'. Αφαιρούμε το καπάκι και το χαρτί. Προσθέτουμε την πατάτα και το ζωμό. Καλύπτουμε με το καπάκι καιτο αφήνουμε να βράσει για 3'. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμότητα για να σιγοβράσει για 10 - 12', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5΄. Με ένα ραβδί μπλέντερ χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια ή μπολ και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.